Expertise

Dirk De Boe is een ingenieur met empathie. Hij voelt zich thuis in industrie en techniek en heeft intussen ook heel wat menselijke processen begeleid. Van natuur uit is Dirk mensgericht en kan hij zeer goed de brug slaan tussen het rationele en het menselijke.

Dirk doet heel wat industriële ervaring op bij Philips Dendermonde (ontwikkeling geluidssystemen) en bij Philips Brugge (televisie ontwikkeling). Hij is achtereenvolgens ontwikkelaar, projectleider, teamleider en innovatie manager. Hij realiseert er diverse projecten in consumentenelektronica en in de automobielsector.

Dirk leidt in Philips Brugge meerdere innovatieprogramma’s en zorgt er voor een innovatiecultuur door iedereen in de onderneming actief ideeën te laten bedenken én te realiseren. In 2010 krijgt hij hiervoor uit handen van de Vlaamse regering de Business Excellence Innovatieprijs.

Hij specialiseert zich verder in creativiteit en innovatie en volgt hiervoor diverse opleidingen zoals Edward de Bono’s Lateraal Denken, Triz en Vlerick R & D en Innovatie Management.

World Creativity ForumHij is auteur van het succesboek Creashock, anders denken, durven doen, met resultaat en geeft hierover frequent lezingen in binnen- en buitenland. Op die manier ontwikkelt hij sterke presentatievaardigheden waardoor hij mensen goed kan coachen om hun ideeën vooruit te brengen in hun organisatie.  

Dirk is pragmatisch, hij houdt er van om te denken en ook om te doen. Zijn ervaring als projectleider zorgt er mee voor dat ideeën gerealiseerd werden. Door zijn netwerkvaardigheden weet hij binnen en buiten de organisatie de juiste mensen te vinden en slaagt hij erin om samen ideeën naar de landingsbaan te brengen.

facebook pagina voor creashocktwitter voor creashockLinkedIn Creashock